Burhan Okutan

1972 yılında Rize/Ardeşen’de doğdu. 1990 yılında Ardeşen İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Bir müddet Refah Partisi Genel Merkezinde bulundu. Daha sonra Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın referanslarıyla Mısır/Kahire El-Ezher Üniversitesine kaydoldu, Din Metodolojisi Fakültesi Felsefe ve Doktrin Bölümünü bitirdi. Kahire’de bulunduğu yıllarda birçok uluslararası dernek ve organizasyonlarda yer aldı.

2015 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Bu esnada Örgütsel Davranış Modeli Olarak Belediyelerde Yönetişim İlkeleri ve Uygulamaları adlı bir kitap yazdı ve bu çalışması 2015 yılında Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından bastırılıp üye belediyelere dağıtıldı.

Bir yıl İstanbul’da ticaretle meşgul oldu. Bir Müddet Rize Ardeşen’de özel bir dershanede Halkla İlişkiler Koordinatörü olarak çalıştı. Daha sonra Ardeşen Belediyesinde 12 yıl danışman olarak görev yaptı.

Ulusal ve yerel basında köşe yazarlığı yaptı. Şiirle de ilgilenen yazarın şiirleri birçok antolojide yer aldı. Bunun yanı sıra üç dönem Türkiye İlim Edebiyat Eserleri Meslek Birliği (İLESAM) Rize İl Temsilciliği görevini yürüttü.

Okutan, bölgesinin tarihî, sosyal ve kültürel dokusunu oluşturan birçok kitabın müellifidir. Halk Şairleri Antolojisi Tutaste, Tarihî Mezar Taşları, 1835 ve 1842 Nüfus Sayımları ve Sülale Adları, Hizmet Kılavuzu, Ardeşen (Kültür Toplum Yapısı Şahsiyetler), bunlardan birkaç tanesidir.

Dündar Alikılıç

1968 yılında Trabzon’un Sürmene ilçesinin Baştımar köyünde dünyaya gelen Dündar Alikılıç, ilk, orta ve lise öğrenimini Sürmene’de tamamladı.

1985-1986 öğretim yılında Atatürk üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümüne kayıt yaptırıp, 1989 yılında bu bölümden mezun oldu.

1990-1997 yılları arasında istanbul’da, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel müdürlüğü, Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı’nda çalıştı.

1993’te marmara üniversitesi Türkiyat Enstitüsü’nde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda “Şehnâme-i nadirî” adlı çalışmasıyla yüksek lisansını tamamladı.

Askerlik hizmetini yedek subay olarak istanbul-Tuzla ve Ağrı-Patnos’ta yaptı.

1997’de Atatürk üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Kütüphanecilik Bölümü, Arşivcilik Anabilim Dalı’nda öğretim elemanı olarak göreve başladı.

2002’de Atatürk üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yeniçağ Anabilim Dalı’nda “17. Yüzyıl Osmanlı Saray Teşrifâtı ve Törenleri” adlı çalışmasıyla doktorasını tamamlayarak, doktor unvanını aldı.

2003’te Kütüphanecilik Bölümü Yardımcı Doçent kadrosuna atandı.

2013 yılında Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’ne Doçent, 2018 yılında da aynı bölümün Profesör kadrosuna atandı.

Halen Atatürk üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi ve Türk Arşiv Derneği üyesi olarak, tarihi kütüphanelerimiz ve arşivlerimiz hususunda çeşitli çalışmaları bulunmaktadır.

İmparatorluk Seremonisi, Abbasî Devletinden Hakkâri Beyliğine İrisan Beyleri, Hakkâri Tarihi, Sürmene nüfus Defteri ve Ahmed Ziyaeddin Gümüşhânevî Hayatı, Eserleri, Kurduğu Kütüphaneler ve Ruh’ül Arifin Risalesi adlı kitapları bulunmaktadır.

Evli olup, iki çocuk babasıdır.

Filiz Yıldırım

Elâzığ doğumlu olan yazar ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehirde tamamladı. Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu.

İki yıl sonra, mezun olduğu üniversitede Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı.

2010 yılında “1141 Numaralı ve 1593-1595 Tarihli Tahvil Defteri (Transkripsiyon-Değerlendirme-Dizin)” adlı çalışması ile yüksek lisansını; 2016 yılında “18 Yüzyılda Tuna Nehri Donanması (1711-1792)” adlı, tez çalışmasıyla da doktorasını tamamladı.

2020 yılında Dr. Öğr. Üyesi olarak atanan yazarın Nazlı Tuna’nın İnce Donanması (18 Yüzyıl) ile 1856 Tarihli Bir Risâle Işığında Tuna Nehri’nin Tarihi Coğrafyası ve Jeopolitiği adlı kitap çalışmaları 2019 yılında yayınlandı.

Yazarın “15-16 Yüzyıllarda Tuna Havzasında Tuzlalar ve Tuz Hukuku”, “Osmanlı İdaresinde Tuna Nehri’nde Bir Ekonomik Unsur: Balıkçılık”, “Tuna Nehri Donanması’nın Kaptan Paşaları (18 Yüzyıl)”, “Sicill-i Osmanî’ye Göre Harput Ünlüleri”, “1141 Numaralı ve 1593-1595 Tarihli Tahvil Defteri’nin Tanıtımı ve Değerlendirilmesi”, “Osmanlı Devleti’nin Yeraltı Savaşçıları”, “Batılı Seyyahların Gözüyle Tuna Havzasında ve Rumeli’de Folklor (15-19 Yüzyıllar)”, “Osmanlı İstanbulu’nda Kadın Terekeleri”, “Mühimme Defterleri’ne Göre Osmanlı Devleti’nde Şarap” isimli çalışmaları çeşitli dergilerde makale ve kitaplarda bölüm olarak yayınlanmıştır.

Başta Tuna Nehri ve havzası olmak üzere muhtelif konularda çalışmalarını sürdüren yazar, Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü’nde görevine devam etmektedir.

İsa Kayaalp

Çorum Sungurlu’da doğdu (1954). İlkokulu Çorum’da (1965), orta-lise ve yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı (1978).

Sümerbank Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası’nda desinatör, Sümerbank Alım Satım Müessesi Beyoğlu Misafirhanesi’nde yönetici olarak çalıştı (1977-1979).

İstanbul Maltepe Küçükyalı 50. Yıl Lisesi’nde öğretmenlik görevine başladı (1979), Özel Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nde ders verdi (1982-84).

Ankara’da Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezi’nde İngilizce öğrenimi gördü (1985-86).

Çatalca Durusu (Terkos) Hüseyin Ökten Lisesi’nde müdürlük yaptı (1987).

İlmî çalışmalarını sürdürebilmek için idarecilikten ayrılarak Küçükyalı Kadir Has Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik görevine döndü (1987).

İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde I. Ahmed ve Divanı başlıklı incelemesiyle yüksek lisansını (1991), Halkla İlişkilerde Dilin İşlevi adlı araştırmasıyla doktorasını (1996) tamamladı.

1976 yılında başladığı yazı hayatını Yeni Devir, Milli Gazete, Düşünce, Sedir; editörlüğünü de yaptığı Hizmet (1994-1997); Diyanet, Dil ve Edebiyat, Köprü (Trakya Ünivesitesi) dergilerinde deneme, inceleme ve araştırma alanlarında sürdürdü.

İletişim ve Dil adlı eseri 1998 yılında Türkiye Yazarlar Birliği’nin “dil” alanında “yılın kitabı” ödülüne layık görüldü.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “medya ve iletişim” dersi okuttu (2012).

Trakya Üniversitesi’ne öğretim üyesi olarak atandı (2014) ve buradan emekli oldu (31 Aralık 2020).

Hazırlık aşamasında iken başladığı Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) tarafından yayımlanmakta olan TDV İslâm Ansiklopedisi’nin telif ve redaksiyon heyetindeki, -ansiklopedinin “imla”sı ile ilgili çalışmalarını ansiklopedi tamamlanıncaya kadar sürdürdü (1987-2016).

Mehmet Ünlü

1967 yılında Manisa’nın Demirci ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta tahsilini burada tamamladı. 1985-1989 yıllarında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünde okudu.

1989 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Coğrafya Eğitimi yüksek lisans programını kazandı ve “Gediz Akarsuyu Havzası’nın Hidrolojik Etüdü ve Planlaması” tezini takdim ederek 1991 yılında mezun oldu.

1992 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Eğitimi doktora programını kazandı ve 1998’de “Demirci Çayı ve Yakın Çevresinin Hidrojeomorfolojik Etüdü” konulu teziyle doktor unvanı aldı.

2012 yılında Coğrafya Alan Eğitimi alanında doçent, 2020 yılında ise Profesör oldu.

Ünlü, 1991-1994 yılları İstanbul/Ümraniye Atakent Lisesi’nde Coğrafya Öğretmeni, 1994-2007 yıllarında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği’nde Araştırma Görevlisi, 2007-2013 yıllarında Yard. Doç. Dr., 2013-2020 yılları arasında Doç. Dr. olarak çalışmıştır.

2020 yılından itibaren Coğrafya Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda Prof. Dr. olarak çalışmaktadır. 2001-2012 yılları arasında, bölüm başkan yardımcılığı görevini yürütmüştür.

26 Aralık 2012–26 Aralık 2015 yıllarında Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi dekan yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Halen Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Orta Öğretim Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Coğrafya Öğretmenliği Ana Bilim Dalı ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Coğrafya Öğretmenliği Ana Bilim Dalı program başkanlıklarını ayrıca lnternational Journal of Geography and Geography Education (IGGE) dergisinin editörlüğüne devam etmektedir.

Evli, iki çocuklu olup İngilizce bilmektedir.

Ünlü’nün 6 kitap, 10’a yakın kitap bölümü yazarlığı, 50’yi aşkın uluslararası ve ulusal dergide yayınlanmış bilimsel makalesi bulunmaktadır.

Nuri Taşkın

2009 yılında Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden mezun olmuş, “88 No’lu Üsküdar Şer’iyye Sicili Transkripsiyonu” başlıklı lisans bitirme tezi (ödevi) ile Hazel Heughan Educational Trust Tez Ödülleri - Lisans Bitirme Tezi İkincilik Ödülü’nü almıştır.

Aynı bölümde “Osmanlı Diplomatikasında Mülknameler” adlı tezi ile 2012 yılında yüksek lisans programını tamamlamıştır.

2018 yılında İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bilgi ve Belge Yönetimi Analibim Dalı doktora programında başladığı eğitimini 2022 Aralık ayında tamamlamıştır.

2007 yılında Marmara Belediyeler Birliği arşivinin düzenlenmesi projesinde görev almıştır.

2007-2009 yılları arası kısmi zamanlı, 2009-2018 yılları arasında ise tam zamanlı olarak İslâm Araştırmaları Merkezi (İSAM) Kütüphanesi’nin önce Arşiv Servisi’nde daha sonra Dokümantasyon Servisi’nde kütüphaneci olarak çalışmıştır.

2018 yılından itibaren Bartın Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneğive Türk Kütüphaneciler Derneği’nin üyesidir.

26-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında Bartın’da gerçekleştirilen I. Uluslararası Gelenekten Geleceğe Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu’nun düzenleme kurulunda ve sempozyum bildiri kitabının editör ekibinde yer almıştır.

“Osmanlı Diplomatikasında Mülknameler XIV.-XVII. Yüzyılda Padişahların Temlikleri” adlı kitabı ve “bilgi merkezlerinde tanıtım hizmetleri, bilgi merkezlerinde performans değerlendirme işlemleri, şehir kültürü ve kütüphaneler, dijital okuryazarlık, açık erişim” konularında çeşitli ulusal ve uluslararası makaleleri bulunmaktadır.

“Araştırma kütüphaneleri, referans kütüphaneciliği, bilgi merkezlerinde personel yetkinliği” konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Rabia Aksoy Arıkan

1996 yılında Dicle Üniversitesi, İngiliz Dili Eğitimi Bölümünden mezun oldu.

1996-2013 yılları arasında, Millî Eğitim Bakanlığında Yöneticilik, Uzman İngilizce ve Fransızca Öğretmeni olarak görev yaptı.

2014 yılında Çankaya Üniversitesi İngiliz Edebiyatı ve Kültür İncelemeleri bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

2013 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Erasmus Koordinatörlüğünde görev yaptı.

2018 yılında aynı üniversite Yabancı Diller Bölümüne İngilizce Öğretim Görevlisi olarak atandı.

2020 yılında Gazi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Çeviri ve Kültürel Çalışmalar bölümünde doktorasını tamamladı.

Hâlen Çankırı Karatekin Üniversitesinde Doktor Öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Evli ve iki çocuk annesidir. Yazarın “Çeviri Amaçlı Tasavvuf Terminolojisi -Talât Sait Halman’ın “Yunus Emre Selected Poems” Adlı Çalışması Çerçevesinde Tasavvufi Şiirin Çevirisi” adında Yunus Emre Şiirlerinin İngilizce çevirilerine yönelik uluslararası inceleme kitabı, “Yunusca Çeviri-Yunus Emre Kavramlarının Dünya Dillerine Aktarılması” adında kavramları tanıtan uluslararası bir diğer kitabı vardır.

“Translation of Cultural Items” (Kültürel Ögelerin Çevirisi) adlı Türkçe deyim ve atasözlerinin Almanca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Fransızca ve Rusca’ya ye aktarımını örnekleriyle anlatan yedi dilde yayınlanan uluslararası kitabı bulunmaktadır.

Ayrıca, çeviri ve kültür çalışmalarını içeren uluslararası, ulusal bildirileri, konferansları, makale ve dergi yayınları mevcuttur.

Raşit Gündoğdu

1963 yılı, Kırıkkale doğumludur. 1986 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’den Muhammet Zahid el-Kevserî’nin Makâlâtü’l-Kevserî isimli kitabının Hadis bölümünü bitirme tezi olarak tercüme edip mezun olduktan sonra 1992 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda “Balıkesir Şer’iyye Sicili” isimli teziyle Yüksek Lisans’ını, 2000 yılında da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda “Uşşakîzâde Tarihi– Tahlil ve Metin” isimli teziyle Doktora programını bitirmiştir.

1987-2009 tarihleri arasında Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde uzman, 2009-2018 yılları arasında Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünde Yardımcı Doçent olarak görev yapmış, 2018 Ağustos’undan itibaren de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü’nde Doç. Dr. unvanı ile görev yapmaktadır.

İyi derecede Arapça, orta derecede Farsça ve İngilizce bilen yazarın; Belgelerle Osmanlı Devrinde Hicaz I-II, (Ebul Faruk Önal vd ), Çamlıca Yayınları, 2008; Ayasofya ve İstanbul, (Ebul Faruk Önal vd ), Sarayburnu Kitaplığı, 2014; Evliya Çelebi Seyahatnamesindeİstanbul’un Sırları, İdeal Kültür Yayıncılık, 2011; Delîlü’l-Arsîfi’l-Osmânî, (Yusuf İhsan Genç vd.), IRCICA, 2008; Usûl-i Mimârî-i Osmânî, (Ebul Faruk Önal vd), Çamlıca Yayınları, 2010 gibi kitapları ve değişik dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Selçuk Uygun

1970 Antalya doğumludur. 1993 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesini bitirdikten sonra bir yıl Sınıf Öğretmeni olarak çalıştı.

1995 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesine Araştırma Görevlisi olarak atandı.

1996 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek lisansını tamamladı.

1997 yılında doktora programına devam etmek için Çanakkale’den Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesine görevlendirildi.

2003 yılında Ankara üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’nda “Eğitimin Sosyal ve Tarihi Temelleri” doktora programını tamamlayarak eğitim doktoru (Phd) unvanını aldı.

2005 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Yardımcı Doçent oldu. 2010 yılında Doçent oldu.

2011 yılında Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesine Doçent öğretim üyesi olarak atandı.

2012-2014 yılları arasında Akdeniz üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevinde bulundu.

2015 yılında Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesine Profesör öğretim üyesi olarak atandı.

2019 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesinde çalışmaya başladı.

Halen Süleyman Demirel Üniversitesinde Prof. Dr. öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Lisans ve lisansüstü programlarda “Eğitim Bilimine Giriş”, “Türk Eğitim Tarihi”, “Eğitimin Tarihsel Temelleri”, “Çağdaş Eğitim Akımları”, “Türk Eğitim Sisteminin Sorunları”, “Karşılaştırmalı Öğretmen Eğitimi Programları” vb. derslere giren Uygun, evli ve 2 çocuk babasıdır.

“Tanıkların Dilinden Bir Dönem Öğretmen Okulları”, “Türk Eğitim Sistemi Sorunları”, “Türkiye’de Eğitimde Millilik Yönelim ve Yaklaşımları”, “Köy Enstitülü Öğretmenler” gibi kitaplarının yanısıra ulusal ve uluslararası düzeyde bir çok makale, bildiri ve kitap türünden çalışmaları bulunmaktadır.

Semra Dereli Civelekhan

Havacılık Sektöründe çalışma hayatına 1995 yılında başlayan Semra Dereli Civelekhan, Sunways, Sun Express, Türk Hava Yolları, Jet Airways ve Avion Express Havayolları’nda Kabin Memuru ve Kabin Amiri olarak çalıştı.

TASSA Havayolları Kabin Memurları Derneği’nin yönetim kurulunda görev almasının yanı sıra kariyer hayatı boyunca belirli dönemlerde derneğin yayın organı TASSA Extra’nın Genel Yayın Yönetmenliği’ni üstlendi, Havayolu Pilotları Derneği TALPA’nın yayın organı Kokpit’ten Bakış Dergisinde ve havacılık haber portalları Uçuş Keyfi ve Airkule’de köşe yazarlığı yaptı.

Aktif uçuş görevinin ardından sektörde çeşitli kurumlarda eğitimci ve yönetici olarak çalışmaya devam etti.

SHT CC yayınlandıktan sonra, bir havayolu bünyesinde yer almadan, özel öğretim kurumu olarak SHGM tarafından Onaylı Kabin Ekibi Temel Eğitim Kuruluşu Yetki Belgesi’ne sahip ilk kurumun akreditasyon sürecini tamamlayan kabin eğitim müdürü olmuştur.

Türkiye’de EASA Cabin Crew Attestation lisansına Avrupa Sivil Havacılığı tarafından onaylı olarak sahip olan nadir kişilerdendir.

ARFAA Havayolları Emekli Kabin Memurları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve özel üniversitelerin Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümlerinde Öğretim Görevlisi, Telepathy Akademi Havacılık’ta SHGM Yetkili Kabin Eğitim Müdürü, CRM ve Sivil Havacılık Güvenliği dersinin eğitmeni olarak çalışmış, Sivil Havacılık Dergisi B Kapısı kadrosunda yazar olarak yer almıştır.

Yayınlanmış edebiyat türünde dört eserinin ardından Türkiye’de kabin memurluğu mesleği ve tarihi hakkında ilk akademik kitabı yazan kişi olmuştur.

Semra Dereli, havacılık sektörüne yapmış olduğu katkılardan dolayı Antalya Bilim Üniversitesi Elba Havacılık Enstitüsü tarafından organize edilen 2019 Yılın Havacısı Ödülü’ne aday olmuş ve kendisine 2019 Havacılık Ödülleri kapsamında Havacılığa Emek ve Katkıda Bulunma Nişanı verilmiştir.

Semra Dereli Civelekhan, 2022 yılında vefat etmiştir.

Serkan Cantürk

1981 yılı İstanbul doğumlu olan yazar, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde tamamladı.

Londra Metropolitan Üniversitesi Finansal Piyasalar ve Bilgi Sistemleri (2007) ve ABD Schiller International Üniversitesi Uluslararası İş İdaresi (MBA) bölümleri olmak üzere iki yüksek lisans eğitiminden mezun oldu.

2012 yılında Marmara Üniversitesi’nde İktisat Politikası Doktora programında başladığı doktora eğitimine evlilik nedeniyle ara vererek, 2021 yılında Maltepe Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı İktisat Doktora Programında Prof. Dr. Kerem Alkin danışmanlığında yazdığı ‘21. Yüzyılda Konvansiyonel Kalkınmadan Dijital Kalkınmaya Dönüşüm ve Türkiye’nin Sürdürülebilir Kalkınmasına Etkileri’ başlıklı doktora tezi ile mezun oldu.

Serkan Cantürk, yurt içi ve yurt dışında çeşitli sektörlerdeki şirketlerde yöneticilik, Düzce ve Marmara Üniversitesinde öğretim görevlisi, Mimar ve Mühendisler Grubu’nda sekiz yıl Yönetim Kurulu Üyesi (2011 – 2019) olarak görev yapmıştır.

Hâlen merkezi İstanbul’da bulunan bir grup şirketinde yöneticilik ve birçok şirkete de danışmanlık yapan Cantürk, İstinye Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak akademik kariyerine devam etmektedir.

Dijital Kalkınma Politikaları, Dijital Ekonomi, Sürdürülebilir Kalkınma, Teknoloji Ekonomisi, Sanayi Ekonomisi, Blockchain ve Yapay Zeka Teknolojileri üzerine çalışmalar yapmaktadır.

İyi derecede İngilizce ve orta derecede Rusça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Ufuk Fikret Ozan

1965 yılında İstanbul’da doğdu. Zorlu geçen eğitim sürecinden “kreş” terk olarak vedalaştı.

Hayatın tüm zorlu parkurları adına kaya tırmanışı yaparken AKUT’u da hâlen desteklemeye devam etmektedir.

Ağırlıklı olarak satış departmanlarında çalışırken müşteri ilişkileri ve yönetimi konusunda kendisini geliştirmeye karar verdi.

Amatör tiyatro oyunculuğu sürecinde festivaller de dâhil olmak üzere birçok oyunda rol almakla birlikte halen üyesi olduğu “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği” için bir oyun yazdı ve oynadı.

Satış ve aile ilişkileri dışında kişisel gelişimi için sondan başa doğru:
-İDSA İstanbul Drama Sanat Akademisi Yaratıcı Drama Eğitmenliği / Liderliği
-Eğiticinin Eğitimi Kurs Programı, MEB
-İş ve Sosyal Hayatta İletişim, MEB
-Usta Öğretici Oryantasyon Kurs Programı, MEB
-Drama Eğitmenliği, MEB
-Uygulamalı Tiyatro, MEB
-Dünya Mutfakları, MSA
-89/106/EEC AB Ürün Mevzuatı ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği EN 14351-1
-Standardı Eğitimi, CE belgelendirme, ERA
-System Analysis Program, SAP uzmanlığı
-Bireysel ve Kurumsal Gelişim Eğitimi, DBE
-Satış Teknikleri ve Pazarlama Stratejileri Eğitimi, Ali Kirman
eğitim programlarını bitirdi ve birikimlerini kurucusu olduğu “Yaratıcı Drama Akademisi” kurumunda öğrencileriyle paylaşmaya başladı.

Yaratıcı Drama Akademisi için hazırladığı “Koçluk Yetkinlik Geliştirme ve Olgunlaştırma”* projesi ICF (International Coaching Federation) tarafından kabul edildi.

Aynı zamanda içerik olarak da dünyada CCE akreditasyonu almış tek program olma özelliğini taşımaktadır.

Yenal Ünal

Dr. Yenal Ünal was born in 1981 in Ereğli, Konya. His main field of interest is the history of Turkey and the world in the context of the intellectual, cultural, and social developments of the 20th century.

He graduated from Ege University, Faculty of Letters, Department of History in 2004. In 2006, under the supervision of Ahmet Özgiray, he received his Master’s degree from the same university.

In 2012, he received his Ph.D. from Ankara University under the supervision of Kurtuluş Kayalı.

He also worked as a culture and tourism specialist at the Ministry of Culture and Tourism from 2005 to 2013.

Since 2013, he has continued his academic studies as the head of the History of the Republic of Turkey Division at the Faculty of Letters of Bartın University.

He received Associate Professor title in 2018. He has published dozens of articles in various academic journals and popular newspapers.

He continues to pursue his studies in the fields of democracy, culture, and the history of thought.

Major Works:
1) Ahmet Ferit Tek, Bilgeoğuz Publishing, Istanbul 2009.
2) Yakın Dönem Türk Tarihinde Refik Halid Karay, Yeditepe Publishing, Istanbul 2013.
3) Kuruluşunun 50. Yıl Dönümünde Bartın Limanı Tarihi, Yeditepe Publishing, Istanbul 2015.
4) Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Araştırmaları, Gece Kitaplığı Publishing, Ankara 2017.
5) Köy Esintileri, Gece Kitaplığı Publishing, Ankara 2019.
6) Bartın Şehir Tarihi Üzerine Araştırmalar, Gece Kitaplığı Publishing, Ankara 2020.
7) A Study on the History of Turkish Democracy, Aktif Publishing, Istanbul 2023.